Son Güncelleme Tarihi:
WordPress hosting nedir? WordPress hosting farkı nedir? WordPress nedir? En iyi wordpress hosting firması hangisidir? Tüm detaylarıyla wordpress hosting hakkında bilgiye doymuş olacaksınız.
”Hosting almak istiyorum ama wordpress hosting tercih etmekte tereddüt yaşıyorum.” diyorsanız doğru yerdesiniz.
Size wordpress hosting’in ne işe yaradığını ve normal hosting ile arasında ne fark olduğunu tek tek anlatıyoruz.
Sadece bununla da sınırlı kalmayıp wordpress hosting ile alakalı birçok bilgiye değiniyoruz.
Hosting almadan önce mutlaka hizmet alacağınız firmayı araştırmanız gerekir. Çünkü firmanın kalitesi, müşteri ilişkileri son derece önemlidir.
Neticede buraya para verip bir hizmet alacaksınız. Sitenizin ve sizin ruh sağlığınız açısından kaliteli bir firma ile çalışmak oldukça önemlidir.
En uygun wordpress hosting hangi firmada mevcuttur?
Hangi firmada en hızlı wordpress hosting altyapısı vardır?
SSD wordpress hosting nedir?
WordPress hosting farkı nedir?
bunları bilmeniz oldukça önemlidir.
İlgili yazı: 2020’nin En İyi Hosting Firması (En Hızlı 7 Hosting Şirketi)
WordPress hosting adı altında birçok maddeye değineceğiz. Özellikle işinize yarayacak sağlam bilgileri kaleme aldık.
WordPress nedir?
WordPress, milyonlarca insanın site oluşturmak için kullandığı içerik yönetim sistemidir. Bu ifadenin yabancı dilde karşılığı ise ”Content Management System” olarak geçer.
Kısaltılmışı ise ”cms” diye yazılır. Blog açmak, web sitesi kurmak isteyenlerin büyük bir kısmı wordpressi tercih ederler.
Çünkü wordpress güçlü ve güvenilir altyapısı ile kendini kanıtlamış bir içerik yönetim sistemidir.
Türkçe ve arama motoru dostu olması da ayrı bir güzelliktir.
Hal böyle olunca site sahiplerinin %80’e yakını wordpressi tercih etmektedir.
Gelin şimdi WordPress hosting nedir? hep birlikte öğrenelim.
İçindekiler
WordPress hosting nedir?

WordPressin milyonlarca kişi tarafından tercih edilmesi host firmalarını harekete geçirdi.
Önceden sadece linux hosting adı altında satış yapan firmaların yeni satış stratejisi wordpress hosting paketlerini piyasaya sürmek oldu.
WordPresse bu kadar çok talep olunca hosting firmalarının da böyle bir düzenleme yapması oldukça yerinde bir karar olmuş.
WordPress altyapısını kullanan çoğu internet sitesi sahibi wordpress hosting tercih ediyor.
WordPress hosting paketleri, WordPress’in ihtiyacı olan tüm sunucu konfigrasyonlarına sahiptir.
Disk, bant genişliği, veritabanı, CPU, RAM, Server Cache gibi donanımsal ve sistemsel özellikler WordPress’in en iyi çalışacağı seviyede optimize edilmiştir.
Yani anlayacağınız hosting firmaları wordpressin daha randımanlı ve hızlı çalışabilmesi için özel paketler oluşturdular. WordPress hosting terimi de buradan türemiştir.
Farkı nedir?
WordPress hostingin diğer hostinglerden farkı, daha yüksek özelliklere sahip olmasıdır.
WordPress içerik yönetim sisteminin çok daha hızlı ve akıcı bir şekilde çalışabilmesi için özenle hazırlanmıştır.
Normal bir hosting paketinin özellikleri daha düşük olurken, wordpress hosting paketinin ise özellikleri daha yüksektir.
Aşağıdaki resimde GüzelHosting firmasına ait linux hosting fiyatları ve özellikleri yer alıyor.
En düşük linux hosting fiyatı yıllık 20,93 TL
Bu fiyat alabileceğiniz en düşük özelliklere sahip bir hosting için verilmiştir. Yani ücretli hostingin en düşük fiyatı 20,93 TL’dir.

Aşağıdaki resimde ise wordpress hosting paketlerine yer verdim. WordPress hosting satın almak isteyen bir kişi en az 45,43 TL ücret ödemek zorundadır.

Yeni açılan siteler için wordpress hosting alınmasına gerek yok. Çünkü yeni açılan bir web sitesinin ziyaretçi potansiyeli çok fazla olmayacaktır.
Genel itibariyle hangi hosting paketini alacağınıza siz karar vereceksiniz. Sitemi 1 ayda uçuracağım.
Birçok kişi sitemi ziyaret edecek, çok fazla makale yazıp resim paylaşacağım diyorsanız bunun için wordpress hosting tercih edebilirsiniz.
Türk firmalar genel itibariyle Türkiye lokasyonda bulunmaktadır. Türkçe bir site açacaksanız Türkiye lokasyonda bulunan firmaları tercih etmelisiniz.
Yabancı dilde siteler içinse tam tersini uygulamalısınız.
Ücretsiz wordpress hosting arıyorsanız Ücretsiz Hosting Veren Siteler | Bedava + Reklamsız Hostingler başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz.
Neden wordpress hosting tercih etmelisiniz?
WordPress web siteleri, kaliteli bir hosting hizmeti ile desteklenmez ve düzgün bir şekilde optimize edilmezlerse işlevsellik sorunları ortaya çıkabilir:
Sitenizdeki belirli öğeler düzgün yüklenemeyebilir, sayfa yükleme süreleri uzayabilir ya da web sitesinin erişebilir olmasına yönelik sıkıntılar ortaya çıkabilir.
Tüm bunlar, okuyucularınızın ya da müşterilerinizin web sitenizi terk etmesine, trafiğinizin ve potansiyel satışlarınızın zarar görmesine neden olabilir.
Nelere dikkat edilmeli?
WordPress Hosting Nedir? sorusunun peşine takılarak öğrendiklerinize yenilerini eklemeye hazır mısınız?
Bir WordPress hosting hizmetinin hız, güvenlik, uptime oranı ve güncelleme gibi özellikler açısından nasıl fark yaratabileceğini bilmek, hosting paketinizi seçerken kararınızı netleştirmenizde etkili olacaktır:
1. Sitenizin ihtiyaçları
Genellikle, kişisel bloglar ve küçük işletmelerin web siteleri için 1 GB disk, 1 GB RAM ve 1 CPU yeterlidir.
Ancak yoğun içerik barındıran daha büyük siteler için; bu değerler arttıkça sunucunun verimliliğinin de artacağı unutulmamalıdır.
WordPress hosting paketi alırken hız, güvenlik, uptime oranı ve güncelleme gibi özelliklere dikkat etmelisiniz.
Sitenizin içeriğinin ne kadar alan kapladığını öğrenmek için WordPress kontrol panelinden Araçlar > Site Sağlığı bölümünü açıp üstteki “Bilgi” sekmesine tıklayınız.
Açılan listeden “Dizinler ve Boyutlar” sekmesinin altında “WordPress Dizini Boyutu”na bakarak sitenizin hacmini öğrenebilirsiniz.
2. Sunucu donanımı ve hız
Kaliteli bir WordPress hosting hizmeti; web sitenizi hızlandırmanın en iyi ve en ekonomik yollarından biridir.
Web sitelerinin yavaş yüklenmesi, kullanıcı deneyimi ve arama motoru sıralamaları açısından olumsuz etkilere sebep olduğundan hızlı web sitelerine sahip olmak son derece önemlidir.
WordPress, PHP tabanlı bir yazılım olduğu için Linux işletim sistemleri ile daha uyumlu çalışır.
Ayrıca WordPress hosting planlarının MySQL ve PHP desteğine sahip olması önerilir.
WordPress sitenizin performansı için kaliteli bir WordPress hosting hizmeti; paylaşımlı hosting planlarından çok daha avantajlıdır.
Web sitenizin yüklenme hızını bilmiyorsanız, öğrenmek için PageSpeedInsights, GTmetrix, ya da Pingdom‘u kullanabilirsiniz.
3. Güvenlik
İçerik yönetim sistemleri arasında en çok kullanılan ve çok fazla saldırıya maruz kalan platform olmasını; WordPress’in şöhretinin dezavantajı olarak görebiliriz.
WordPress hosting, özellikle WordPress’i hedefleyen saldırılara karşı güvenlik önlemleri sağlayabilme avantajına sahiptir, böylece sitenizin her zaman korunduğundan emin olursunuz.
# İlgili yazı: En İyi WordPress Güvenlik Eklentileri | Tam 8 Eklenti
Standart hosting planlarının bir WordPress sitesini desteklemede yetersiz kalabileceği bilinmelidir.
WordPress hosting planlarının; WordPress siteleri için optimize edilmiş tüm sunucuları, WordPress’e özgü tehditlere karşı koruyacak şekilde yapılandırılması gerekir.
Bu sunucuların birçok hesaptaki güvenlik açığını belirleyebilmesi ve anında güvenlik yamaları uygulayabilmesi önemlidir.
4. Uptime oranı
Web sitenizin depolandığı sunucunun bakımı ve güncellemelerinin yapılması ya da arızlanması gibi sorunlar web sitenizin sürekli erişilebilir olmasını kesintiye uğratabilir.
Uptime oranı, sitenizin erişilebilir olma süresinin yüzde ile ifade edilmesidir ve bir hosting planını seçerken dikkat etmeniz gereken konular arasındadır.
Sitenizin sürekli erişilebilir olması için %99’dan düşük uptime oranına sahip olan WordPress hosting planlarını tercih etmemeniz önerilir.
5. Güncelleme
Güvenlikle ilgili güncellemelerin amacı, keşfedilen güvenlik açıklarını düzeltmektir.
Ayrıca, WordPress’in yeni sürümleri herhangi bir eklenti veya tema yayınladığında çoğu zaman uyumlu kalabilmek için de güncellemeler yapar.
Aslında güncelleme işlemi sadece birkaç dakika süren basit bir işlevdir. Ancak, birçok site sahibi genellikle herhangi bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmeyi unutur.
WordPress hosting paketlerinde yer alan otomatik güncellemeler; sitenizin bilinen herhangi bir güvenlik sorununa karşı korunmasını ve her zaman WordPress çekirdeğinin, eklentilerinin ve temalarının en son sürümünün çalıştırılmasını sağlar.
6. Esneklik
WordPress hosting paketi seçerken sitenizin zamanla değişen ihtiyaçları olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız.
Bu nedenle WordPress hosting paketinize;
- Ek trafik
- Ek CPU
- Antispam
- Statik IP
- Yedekleme
- DDOS saldırı filtresi
- SSL sertifikası
gibi özellikler ihtiyacınıza göre sonradan dahil edilebilir olmalıdır.
7. Destek
Bir WordPress sitesini yönetmek çok kolay olsa da siteniz ya da sunucunuzla ilgili herhangi bir sorunla karşılaştığınızda, WordPress konusunda bilgili bir destek ekibine ihtiyaç duyabilirsiniz.
Ancak standart hosting planlarının desteği genellikle web sitenizin kullandığı içerik yönetim sistemi yazılımını değil, yalnızca hosting hizmetine dair sorunları kapsar.
WordPress’le ilgili sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini önemseyen kaliteli bir hosting şirketinden ihtiyaç duyduğunuz anlarda hızlı ve etkili teknik destek hizmeti alabilmeniz bu nedenle çok önemlidir.
WordPress hosting nedir? sorusuna net bir şekilde dolu dolu cevap verdik. Sizde wordpress hosting gücünden faydalanmayı unutmayın.