Son Güncelleme Tarihi:
WordPress güvenlik eklentileri nelerdir? Hangi eklentiyi kullanmalıyız? Bu yazımızda sizler için en iyi 16 güvenlik eklentisini listeliyoruz.
WordPress, web siteleri oluşturmak için dünyanın en popüler platformu olabilir, ancak bu yıkılmaz olduğu anlamına gelmez.
Dünyada milyonlarca kişi web sitesi oluşturmak için wordpressi tercih ediyor. Bilgisayar korsanları ise wordpress sitelerine sızmak için çeşitli yöntemler araştırma içerisindeler.
Bu yazıda wordpress güvenliği nasıl sağlanır? sorusuna yanıt bulacaksınız. Şayet eklentiden ve temadan dolayı wordpress güvenlik açıkları oluşmuşsa bunları eklenti sayesinde kapatabileceksiniz.
WordPress güvenlik eklentileri blogunuzu veya e-ticaret sayfanızı tüm saldırılardan korumaya, engellemeye yarar.
Bu nedenle bir güvenlik eklentisine sahip olmak siteniz için önemlidir. Bu yazıda, 2020’nin en iyi 16 wordpress güvenlik eklentisi hakkında bilgi edineceksiniz.
İçindekiler
Neden wordpress güvenlik eklentisine ihtiyacınız var?
Küçük bir işletmeyi markalamak için bir blog, e-ticaret mağazası veya bir web sitesi kuruyor olun, sitenizin çalışması için host, temalar ve eklentiler gibi farklı şeyler gerekir.
Yüklediğiniz bir temada veya eklentide güvenlik açığı olabilir. Sizin bunu tespit edebilecek kod bilginiz olmayabilir. WordPress güvenlik eklentileri bu sebeple piyasaya sürülmüştür.
Sitenizde de sipariş veya ödeme alıyorsanız, müşterilerinizin satın alma sırasında ve sonrasında bilgilerini güvende tutmak için elinizden gelen her şeyi yapma yükümlülüğüne sahipsiniz.
Sitenize saldıran kişiler tam olarak nereye bakacaklarını biliyorlarsa yıllarca hesap bilgilerine erişebilirler; bu, müşterileriniz için kötü bir haber ve sizin için daha da kötü bir haber olabilir.
WordPress, platformlarında yerleşik güvenlik önlemleri bulunduğunu bildirir, ancak bu sizin için yeterli olmamalıdır.
Şöyle bir benzetme yapacak olursa; evinizin etrafındaki bir çit olduğunu düşünün. Bu çit sizi geceleri veya evinizden çıkarken kapılarınızı kilitlemeyecek kadar rahat yapıyor mu?
WordPress güvenlik eklentisi kullanmak kapınız kilitlemek, sigorta yaptırmak ve siteniz için bir alarm sistemi kurmaktır.
WordPress güvenlik eklentileri sitenize saldırmak için uğraşan korsanları hüsrana uğratmak için vardır.
Öncelikle host güvenliğinizden emin olun.
WordPress güvenlik eklentileri web sitenizin iç yapısını korur ancak hosting hizmetiniz kalitesiz ve güvenlik önemlerini içermiyorsa yüklediğiniz güvenlik eklentisinin de bir manası kalmaz.
Güvenlik duvarı ve güvenlik önlemlerini almış yaygın ve kaliteli bir hosting kullanmak sizin faydanıza olacaktır.
Biz internettenparakazanmatik.com olarak bu hususta GüzelHosting firmasını tercih ediyoruz.
En iyi WordPress güvenlik eklentileri
WordPress güvenliği için ücretsiz güvenlik eklentileri var. Bunun yanı sıra ücretli özellikler sunan güvenlik eklentileri de mevcut. Aşağıda paylaşacağımız güvenlik eklentileri sizin işinizi haliyle görecektir.
En iyi wordpress güvenlik eklentisi için yapılan sıralamanın önemi vardır.
1. Wordfence Security

Ücretsiz kullanım için Wordfence bu listedeki en iyi seçeneklerden biridir. Ücretsiz sürüm, hack saldırılarına karşı korumadan güvenlik duvarı bloklarına kadar her şeye sahiptir. Bu güvenlik duvarı koruması, sitenize gelen kötü amaçlı trafiği tanımlar ve engeller.
Hack saldırılarına karşı savunma, Wordfence’in bilgisayar korsanlarının sitenizin giriş bilgilerini tahmin etmek için kullandıkları giriş denemelerini sınırlamasını sağlar. Ayrıca, sitenize yerleştirilebilecek tüm tehlikeli URL’leri ve şüpheli içeriği kaldıran bir yorum spam filtresine sahiptir.
2 milyondan fazla etkin yüklemeyle Wordfence, dünya çapında milyonlarca WordPress kullanıcısının güvenini kazanmaya devam ediyor.
Eklentiyi indirmek için tıklayın
2. iThemes Security

iThemes Security (eski adıyla Better WP Security), WordPress sitenizi korumanın ve korumanın 30’dan fazla yolunu sunar . İThemes ile ilgili en iyi şeylerden biri, 2008’den beri yayında olmalarıdır, yani bu eklentiyi yüklerseniz, güvenilir olmayan bir kaynak nedeniyle kullanılmaması söz konusu olmayacaktır.
iThemes (ücretsiz sürüm), sitelerinize erişmek için saldırmaya çalıştıklarında kullanıcıları yasaklar, bu da tekrarlayan saldırganlara karşı daha sıkı bir korumaya sahip olmanızı sağlar. Ayrıca WordPress güvenlik açıklarını ve bunları düzeltmenin yollarını tarar ve bildirir, zararlı kullanıcıları yasaklar ve sunucu güvenliğini güçlendirir.
İThemes’in pro sürümü, her seferinde web sitenize güvenli girişler sağlamak için iki faktörlü kimlik doğrulamasına sahip olmanızı sağlar. Bazı ekstra premium özellikler arasında veritabanı yedeklemeleri ve içe / dışa aktarma seçenekleri, Google ReCaptcha özellikleri, kullanıcı işlem günlüğü ve daha fazlası bulunur.
Bunlar iThemes ile gelen özelliklerden sadece birkaçı ve 900.000’den fazla kurulumu var. Birçok kişi iThemes güvenliğine güveniyor ve bunu sitelerinde kullanmakta sorun yaşamıyor.
Eklentiyi indirmek için tıklayın.
3. All In One WP Security & Firewall

All In One WP Security & Firewall bu listedeki en kolay eklentilerden biridir ve 800.000’den fazla indirmeyle, insanların bunu kullanmayı sevdiğini görebilirsiniz. Bu eklenti, web sitenizin her seviyesini korumak için iyi dengelenmiş bir çözümdür.
Bazı özellikler arasında bu hack ve DDoS saldırılarına karşı koruma, hesaplardaki başarısız giriş denemelerinin ve güvenlik etkinliğinin izlenmesi ve görüntülenmesi ve kullanıcı kayıt güvenliğinin artırılması yer alır.
Eklentiyi indirmek için tıklayın.
4. Sucuri Security

Sucuri Güvenlik eklentisinin ücretsiz bir sürümü ve premium bir sürümü vardır. Bu listedeki diğerleri gibi, çoğu küçük web sitesi başlangıç için ücretsiz sürümle çalışabilir. Ücretsiz sürüm, eklentinin web sitenizi ne kadar iyi koruduğunu bilmenizi sağlayan özel bir denetim özelliğine sahiptir.
Google Güvenli Tarama, Sucuri Labs, Norton, McAfee Site Advisor ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli kara liste motorlarını içerir.
Eklentiyi indirmek için tıklayın.
5. Vaultpress

Vaultpress, güvenlik taraması ve gerçek zamanlı yedekleme hizmeti almanızı sağlayan bir WordPress eklentisidir.
Bu eklenti, web siteniz için güvenli bir sığınaktır. Vaultpress her yayını, yorumu, medya dosyasını ve tüm ayarlarınızı otomatik olarak yedekler. Bu, web sitenize yanlış bir şey olduğunda web sitenizin geri yüklenmesini sağlar.
Vaultpress’in ücretsiz bir planı yoktur, bu yüzden seçim yapabileceğiniz kişisel ve iş planları vardır. 80.000’den fazla kurulumla, birçok kişi sitelerinin içeriğini kolayca yedeklemek için bu iki plana güveniyor.
Eklentiyi indirmek için tıklayın.
6. Shield Security

Shield Security, web sitenizin güvenliğini basit ve etkili hale getirecekleri özellikler bulunur. Bu da bu teknik kategoride çok önemli bir faktör olabilir. Bu listede ayarlanması en kolay eklentilerden biridir.
Shield, sitenizi etkinleştirdiğiniz andan itibaren korumaya ve taramaya başlar. Temel Kalkan Güvenliği ücretsizdir, ancak daha iyi koruma ve 24 saat destek almak istiyorsanız, her zaman pro sürümüne yükseltebilirsiniz.
Bu güvenlik eklentisi sizin için tüm ağır kaldırma işlemlerini yapıyor ve bu yüzden 80.000’den fazla kişi sitelerinde Shield Security’ye güveniyor.
Eklentiyi indirmek için tıklayın.
7. BulletProof Security

BulletProof Güvenlik eklentisi web sitenizi korur ve ücretsiz ve premium bir sürüme sahiptir. Ücretsiz sürüm küçük bir web sitesi için yeterlidir ve giriş güvenliği ve izleme, veritabanı yedekleri, anti-spam ve anti-hack araçları ve daha fazlası gibi araçlar sunar.
Premium sürüm, ARQ saldırı tespit ve şifreleme çözümleri gibi bu listedeki en gelişmiş seçeneklerden bazılarıyla birlikte gelir, ancak bunun nasıl yapılacağını bilmeniz gerektirir. Bu yüzden premium sürüm sadece gerçek bir teknisyenseniz buna değecektir.
BulletProof Security’nin ücretsiz sürümü 60.000’den fazla web sitesi tarafından yüklenmiş durumda. Sitenizle iyi çalışıp çalışmadığını ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.
Eklentiyi indirmek için tıklayın.
8. WP Fail2Ban

WP fail2ban, bu listedeki diğer eklentiler kadar ayrıntılı değildir, çünkü sadece bir özelliği vardır, ancak muhtemelen en önemlisidir. Sizi brute force saldırılarına karşı korur. WP fail2ban, PHP kodu aracılığıyla istenilen ayarları belirtmek zorunda olduğunuzdan diğerlerinden biraz daha fazla teknik bilgi içerir.
Bu eklentiyi kullanmak için bazı PHP bilgilerine ihtiyacınız var, bu yüzden herhangi bir kodlama bilmiyorsanız, bu sizin için iyi bir eklenti olmayabilir.
Eklentiyi indirmek için tıklayın.
Sonuç
Bu makalenin, web siteniz için en iyi wordpress güvenlik eklentisini bulmanıza yardımcı olmasını umuyoruz. İster paranız, ister zamanınız, ister enerjiniz olsun, sitenize tüm bu yatırımları yapıyorsunuz ve istemediğiniz gereken son şey, bir hacker tarafından kolayca saldırıya uğramasıdır.
# Okumanızı tavsiye ederiz: WordPress Site Hızlandırma: 37 Etkili Yöntem
Bu eklentilerden biri hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen yorumlarda sormayı unutmayın. Sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarız.