Son Güncelleme Tarihi:
Makale yazma sıklığı adı altında sizlere blogunuza günde kaç makale girmeniz gerektiğine dair çarpıcı bilgiler paylaşacağız. Eminim herkes blogdan para kazanmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çaba gösteriyor.
Makale yayınlama sıklığı hakkında herkesin merak ettiği, cevabını aradığı sorulara bakalım.
- Yeni açılan bir sitenin hızlı index alması için günde kaç makale girilmesi gerekir?
- Yeni siteme ne sıklıkla içerik girmeliyim?
- Makale kelime sayım nasıl olmalı?
- Web sitesine günlük kaç makale girilmeli?
- Günlük kaç makale girmeliyim?
Aslında makale yazma veya yayımlama sıklığı önemli değildir. Bir günde 20 makale yayımlamanız ve gelecek ay için hiçbir makale yayımlamamanız önemli değildir. Gelecek yıl için haftada bir makale yayımlamanız önemli değil.
Ne sıklıkta yayımladığınız gerçekten fark etmez.
Ancak, özellikle blogunuz yeni ise, ne kadar yayımladığınız ( miktar ) büyük bir fark yaratır.
İçindekiler
Makale yazma sıklığı ne ölçüde olmalı? Frekans önemli midir?
Oluşturduğunuz her makale arasındaki zaman aralıkları önemsizdir.
Bu SEO için önemli değildir. Sadece bloglar için, bir miktar tutarlılık yaratmaya yardımcı olur ve kitlenizi her hafta belirli bir zamanda yeni içerik beklemeleri için alıştırır. Ayrıca sitenizin daha sık taranmasına yardımcı olur ve yeni içeriğiniz daha hızlı dizine eklenebilir.
Ancak bunun dışında, frekans önemsizdir. SEO’nuzu gerçekten etkilemez.
Daha az yayın yapmak trafiğinize zarar vermez. Büyümenizi yavaşlatır, çünkü o kadar çok içerik blogunuzda bulunmaz. Makale yazma sıklığı bununla orantılıdır.
Evet şu bir gerçektir. Ne kadar fazla konuya hitap edip o konular hakkında farklı farklı makaleler yazarsanız o kadar çok hit alırsınız.
Örneğin, internettenparakazanmatik’e başladığımızdan beri, haftada 5 makale giriyoruz. Bu, büyümemi olumsuz etkilemedi, ancak daha fazla zaman ayırabilirsek çok daha fazla büyüme gösterecektir.
# İlgili yazı: Blog nasıl yazılır? Blog yazıları nasıl yazılır? Örnek Blog Yazıları
Bir düşünün… Ayda sadece bir kez makale yazmak yılda 12 makale yapar. Bunu haftada iki kez yayınlamak gibi bir şeyle karşılaştırın (yılda 104 makale). Bir veya iki yıl sonra, her iki site için içerik kalitesinin eşit olduğunu düşünerek hangi blogun daha fazla trafiğe sahip olacağını düşünüyorsunuz?
Açıkçası, doğru cevap, her ikisi için de kalite seviyeleri göz önünde bulundurularak haftada iki kez yayınlanan blogdur.
Neden ayda bir kez makale girilir? Madem çok makale girmek daha çok ziyaretçi getirecekse neden bu şekilde ilerlenmiyor?
Bunun cevabı çok basit: kaliteli yazı.
Ayda 1 defa girilen makale gerçekten insanları çılgına çevirebilecek cinste ve kalitededir. Çok fazla boş makaleden ziyade çok fazla dolu ve bilgilendirici makale daha iyidir.
Yeni siteme ne sıklıkla içerik girmeliyim?

Yepyeni bir blogla başlıyorsanız, yayın sıklığına daha fazla önem verin.
NE ZAMAN yayınladığınız önemli değil. Önemli olan içeriğinizi sitenizde yayınlamaktır.
Kalitesiz yazılar yazıp bir anda blogunuza 200 makale girin demiyoruz. Zaten bunu başaramazsınız.
Her gün 1 adet özgün, kaliteli ve en az 2000+ kelimeden oluşan makaleler girmelisiniz. Bu blogunuzun kalitesine ve hızlı indexlenmesine pozitif etki yaratacaktır.
Sizin yazma imkanınız yoksa işini iyi yapan makale yazarları tutun veya hazır makale satın alın. Yeni açılan bir site için günde bir makale girmek doping etkisi yaratacaktır.
Makale sayısı trafiğinizi etkiler
Birçok insanın daha az makale yazmanın daha fazla makale yazmaktan daha iyi olduğunu iddia ediyor. Bu, nicelikten ziyade nitelikle ilgilidir.
Belirli koşullar sağlandığında bu doğru bir yaklaşımdır.
Çok fazla makale paylaşıyorsunuz ve kaliteyi koruyamıyorsunuz. Kalitesiz her gün bu şekilde makale paylaşırsanız bu sizin için hüsran olmaktan öteye gitmez. Böyle yapmaktansa kaliteli daha az sayıda makale paylaşın.
Çünkü, internet dünyasında yalnız değilsiniz. Birçok rakibiniz var ve rakipleriniz en üst seviyelere çıkmak için çabalıyor. Onlar kaliteli yazılar paylaşırken siz kısa ve kalitesiz makaleler paylaşırsanız onları geçmeniz mümkün değil.
Günlük kaç makale girmeliyim? Bu işin doğrusu nedir?
Kişisel durumunuza, ne kadar zaman / para harcamanız gerektiğine ve blogunuzu ne kadar ciddiye aldığınıza bağlıdır.
Haftada 3 makale yayınlamak oldukça iyi bir ortalamadır. Yılda 156 makale yapar.
Yeni bir blog için, bu başlangıç için iyi bir ortalamadır. Kaliteyi korurken birçok içerik yayımlamanıza, çok çeşitli anahtar kelimeleri hedeflemenize ve blogunuzu hızlı bir şekilde oluşturmanıza olanak tanır.
# İlgili yazı: Makale Yazarlığı : Makale Yazarak Ayda 1000 TL Kazanma
Haftada 3’ten fazla kaliteli makale oluşturmak zordur. Eğer tek başınaysanız bunun yanında sosyal medya hesapları, çıkan hatalar ve modifikasyonlar için 3 makale yeterlidir.
Daha fazla yazar ve editörünüz varsa tabi çok daha fazla makale girebilirsiniz.
Makale kelime sayım nasıl olmalı?
Özgün, kaliteli ve en az 2000+ kelimeden oluşan makaleler girmelisiniz. Bu blogunuzun kalitesine ve hızlı indexlenmesine pozitif etki yaratacaktır.
Ancak, nişinizde geniş bir anahtar kelime ve konu yelpazesine bastığınızda, 2000’den fazla kelimenin her zaman gerekli olmadığını göreceksiniz. Blog konunuzun kapsamına göre bu sayı değişebilir.
Google‘da ilk sıralara gelmek istiyorsanız mutlaka bu önerileri dikkate alın.
Makale yazma sıklığı hakkında size müthiş fikirler sunduk. Aşağıda bulunan yorum alanından sorularınızı yöneltebilirsiniz. Cevaplamaktan mutluluk duyacağız.