Son Güncelleme Tarihi:
ING Bank kimin? Hangi ülkenin? Güvenilir mi? Sahibi kim? şeklinde tüm sorularına cevap bulabileceksiniz. Bankacılık işlemlerini güvenilir bir banka ile yapmak isteyen kişiler araştırma yapmakla çok doğru bir hamle yapıyor. Özellikle yatırım ve kredi işlemleri için tercih edilen bankanın kime hangi ülkeye ait olduğunu öğrenmek istiyor. Bir diğer husus ise bankaların batıp batmayacağı konusunda oluyor. Sağlam mı? Güvenilir mi? Batar mı? ING Bank kimin? en sık merak edilenler arasında yer alıyor.
ING Bank kimin? Hangi ülkenin? Bankanın Tarihçesi
ING Grubu, Türkiye pazarına 2007 yılında Oyak Bank’ın %100 hissesini Oyak Grubu’ndan satın almak üzere anlaşarak girdi. Satış işlemleri, BDDK onayının ardından 24 Aralık 2007 tarihinde tamamlandı ve Oyak Bank ING Grubu çatısı altına girdi. 7 Temmuz 2008’de ING Bank, Türkiye bireysel ve kurumsal müşterilerine dünya standardında finansal hizmetler sunmaya başladı. Bu tarihten itibaren stratejisinin temeline dijitalleşmeyi ve inovasyonu alan ING, bu anlayışa paralel olarak 2019 yılında “Bank”ı isminden çıkartarak sektöründe öncü bir adıma imza attı.
Dünyanın önde gelen uluslararası finans kuruluşlarından olan Hollanda kökenli ING Grubu, Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika, Asya ve Avustralya’da 40’tan fazla ülkede, 51 binden fazla çalışanı ile bireysel ve kurumsal müşterilerine hizmet sunuyor. ING Grubu, global stratejisi “İleriyi Düşün” (Think Forward) kapsamında müşterilerinin özel ve iş hayatlarında bir adım önde olmalarını mümkün kılmayı hedefliyor. Yeni nesil bankacılık yapma konusunda iddialı olan ING, dijital bankacılıkta büyüme odaklı bir strateji benimsiyor.
ING Türkiye, bankacılık modelini “her zaman, her yerden kolay, zahmetsiz ve hızlı finansal çözümler sağlayan banka olmak” üzerine kurguluyor. Yeni nesil bankacılığın öncüleri arasında yer alan ING Türkiye, “Eski Köye Yeni Âdet” sloganıyla inovatif ürün ve hizmetler sunarken, müşterilerine şubeleri, stratejik iş ortakları, dijital kanalları ve mobil satış gücü ile ulaşıyor.
Bankacılık stratejisini, Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik büyümesine paralel bankacılık yapmak olarak belirleyen ING Türkiye, bu kapsamda tasarruf ve inovasyon konularına odaklanıyor. Sunduğu akıllı finansal çözümlerle, şirketlerin hem Türkiye’de hem de faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki ana bankaları olmayı hedefleyen ING Türkiye, global ağı, tecrübesi ve bilgi birikimiyle uluslararası ticaret yapan KOBİ, Ticari ve Kurumsal müşterilerinin yatırımlarına danışmanlık ve finansman desteği sağlıyor.
ING Türkiye, sorumlu bankacılık anlayışı çerçevesinde toplumsal yatırımların en az ekonomik yatırımlar kadar önemli olduğuna inanıyor. ING Türkiye bu çerçevede içinde bulunduğu topluma karşı sorumluluğunu yerine getiren bir kurum olma gayretiyle toplumsal yatırımlara imza atıyor.
ING Türkiye, lider tasarruf bankası olma hedefini destekleyecek şekilde Turuncu Damla sosyal sorumluluk projesini hayata geçirerek, ilkokul öğrencilerine tasarruf odaklı finansal okuryazarlık eğitimi veriyor. Bugüne kadar 7 ilde, 310 okulda, 35.800 öğrenciye ulaşan program aynı zamanda sonuçlarına dair bilimsel ölçümleme yapılması itibarıyla da öncü olma özelliği taşıyor.
ING Türkiye 2011 yılından bu yana, Türk ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olan düşük tasarruf oranlarına dikkat çekmek ve bu alandaki istatistiki veri eksikliğinin giderilmesine katkıda bulunmak için Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nı yürütüyor. ING Türkiye, ayrıca ilkokul öğrencilerine yönelik finansal okuryazarlık eğitimi içerikli “Turuncu Damla” sosyal sorumluluk programını yürütüyor.
Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen çalışmalar yürüten ING Türkiye kadınları güçlendirme konusunda 360 derece yaklaşımıyla kadının sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesine olanak tanıyan projelere destek veriyor. ING Türkiye, hayata geçirdiği ING Olimpik Kızlar Projesi ile Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda Türkiye adına yarışmak için hazırlanan 8 kadın sporcunun resmi sponsorluğunu üstleniyor.
Toplumsal yatırımlar kapsamında sanatı ve sporu destekleyen ING Türkiye, ING Türkiye Basketbol Süper Ligi isim sponsorluğunu üstlenirken, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından sahnelenen bazı eserlere ve Baba Sahne’ye destek veriyor.
ING Türkiye aile şirketlerinin kurumsallaşmasına ve rekabet güçlerinin artmasına katkı bulunmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile ING Nesilden Nesile Yönetim Akademisi programını gerçekleştiriyor.
ING Bank kimin? sorusunun cevabı aslında yukarıda yer alan bankanın tarihçesinde belirtiliyor. ING bank çok uluslu ve de küresel bir finans şirketi olduğu için tek bir sahibi olamaz zaten. Dünya borsalarında hisse senetleri işlem gören firmanın binlerce hissedarı vardır. Ortaklarının sayısı da gerçekten belli değildir.
ING Bank Resmi Sitesi: https://www.ing.com.tr/tr/
ING Bank adresleri
MASLAK GENEL MÜDÜRLÜK
Adres: Reşitpaşa Mahallesi Eski Büyükdere Caddesi No:8 34467 Sarıyer/İstanbul
Telefon: 0212 335 10 00
İSTANBUL OPERASYON VE TEKNOLOJİ MERKEZİ
Adres: Saray Mah. Dr.Adnan Büyükdeniz Cad. Cessas Plaza No:4 Ümraniye/İstanbul
Telefon: 0216 666 19 00
KAHRAMANMARAŞ OPERASYON MERKEZİ
Adres: Kahramanmaraş Organize Sanayii Bölgesi 5 Cad. No:9 Kavlaklı Mevkii Kahramanmaraş
ING Bank iştirakleri
ING European Financial Services Plc
İrlanda’nın başkenti Dublin’de faaliyet gösteren ING European Financial Services Plc, 1994 yılından beri hizmet vermektedir. Şirket’in tüm faaliyetleri İrlanda yasalarına ve mevzuatına bağlıdır.
2015 yılı sonunda Şirket’in kredi portföy büyüklüğü 1,18 milyar Euro, net kârı 8,3 milyon Euro, aktif büyüklüğü ise 1,19 milyar Euro’dur.
Kuruluş tarihi: 1994
Faaliyet konusu:Finansal Hizmetler
ING Bank A.Ş’nin payı: %100
İnternet sitesi: www.ingeuropefs.com
ING Finansal Kiralama A.Ş.
2008 yılında kurulan ING Finansal Kiralama, finansal kiralama hizmetleri sunmaktadır.
2013 yılı net kârı 5,3 milyon TL olan Şirketin, aktif büyüklüğü 622 milyon TL, finansal kiralama alacakları ise 469 milyon TL’dir.
Kuruluş tarihi:2008
Faaliyet konusu:Finansal Kiralama
ING Bank A.Ş’nin payı: %100
İnternet sitesi: www.ingleasing.com.tr
ING Faktoring A.Ş.
İthalat, ihracat ve yurt içi faktoring alanlarında faaliyet gösteren ING Faktoring, 2008 yılında kurulmuştur.
2013 yılı net kârı 3,8 milyon TL olan Şirketin, aktif büyüklüğü 629 milyon TL, faktoring alacakları ise 540 milyon TL’dir.
Kuruluş tarihi:2008
Faaliyet konusu: Faktoring
ING Bank A.Ş’nin payı: %100
İnternet sitesi: www.ingfactoring.com.tr
ING Menkul Değerler A.Ş.
Menkul kıymetler üzerinde sadece ikinci el piyasası kapsamına giren aracılık faaliyetlerinde bulunmak amacıyla 1991 yılında Universal Menkul Değerler A.Ş. unvanı ile kurulan Şirket, 15 Ağustos 2012 tarihinde ING tarafından satın alınmıştır.
ING Menkul Değerler’in aktif büyüklüğü 2013 yılında 7,9 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.
Kuruluş tarihi:1991
Faaliyet konusu:Sermaye Piyasası Aracılık Faaliyeti
ING Bank A.Ş’nin payı: % 100
İnternet sitesi: www.ingmenkul.com.tr
ING Bank kimin? sorusunun net cevabı bilinmemektedir. Çünkü bu tarz bankaların bir çok iştirakleri ve hissedarları mevcuttur. Bu sebeple tek bir kişinin ismini vermek doğru değildir.
# Bkz: Bireysel Emeklilik İptali İçin Ne Yapmalıyım? | 2 Adımda BES İptali