İnternetten Para Kazanma Yolları: Eşsiz Yöntemler (2020)

Menu
  • Ana Sayfa
  • Yepyeni İş Fikirleri
  • Blog
  • Kredi
  • Kredi Kartı
  • Diğerleri
    • Google
    • Sosyal Medya
    • Yatırım Araçları

Ana Sayfa » 2021’nin En İyi Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?

Yepyeni İş Fikirleri

2021’nin En İyi Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?

parakazanma 28 Şubat 2020

Son Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2021

En iyi pasif gelir kaynakları hakkında size müthiş önerilerde bulunuyoruz. YouTuber olmak, internetten satış yapmak veya herhangi bir başka işle uğraşmak çok yorucu olabiliyor. İnsanlar ek gelir ararken yorucu olmayan ama hafifte olsa para kazandıran işlere yönelmeyi seviyor. Kim sevmez ki?

Dünya artık anne ve babalarımızın büyüdüğü dünya değil. Dijital platform her geçen gün gelişiyor ve büyüyor.

Öğrenciler için pasif gelir kaynağı sayılabilecek en iyi yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. Bu yöntemleri doğru bir şekilde uyguladığınız taktirde pasif gelir elde etme şansınız yüksektir. Kesinlikle aldatmaca ve kandırmaca değildir. Teknolojinin ve dijital fırsatlar pasif gelir elde etmeyi kolaylaştırmaktadır.

İçindekiler

  • Pasif gelir nedir?
  • En iyi pasif gelir kaynakları nelerdir?
    • 1. Doğru ve sistemli bir blog açın
    • 2. Online kurslar oluşturun
    • 3. Drop Shipping
    • 4. Bir uygulama geliştirin
    • 5. Borsa oynayarak pasif gelir elde edin
    • 6. Stock fotoğrafçılığından pasif gelir elde edin
    • 7. Eşyalarınızı kiraya vererek pasif gelir elde edin

Pasif gelir nedir?

Pasif gelir, yalnızca aktif olarak katılmadığınız bir girişimden para kazanmaktır. Bir işe yoğunlaşıp o işte başarılı olduktan sonra para kazanmaya başlarsınız. Kazanmaya başladıktan sonra o işle daha ilgilenmenize gerek kalmadan kazancınız artarak devam ediyorsa işte bu pasif gelirdir. Siz pasif gelir elde etmiş olursunuz.

Şöyle düşünün, bir kitap yazdınız ve bu kitabı yazmak için belli bir süre emek harcadınız. Yazdığınız kitap insanlar tarafından çok sevildi ve yok satıyor. Siz biraz emek verdiniz ve sürekli gelir elde etmeye başladınız. İşte buna pasif gelir denilmektedir.

En iyi pasif gelir kaynakları nelerdir?

İşte en iyi 5 pasif gelir kaynakları;

1. Doğru ve sistemli bir blog açın

blog acarak pasif gelir elde edin

blog acarak pasif gelir elde edin

Blog açıp pasif gelir elde etmek aslında sanıldığı kadar kolay bir işlem değil fakat muazzam kazançları vardır. Bakın burada blog diyoruz fakat aklınıza kesinlikle kişisel blog falan gelmesin. Blog açıp kendi anılarınızı paylaşırsanız kesinlikle para falan kazanamazsınız. İnsanlara yararlı, güncelliğini yitirmeyecek yazılar yazıp pasif gelir elde edeceksiniz.

İnanın blog açmak sanıldığı kadar zor değil ve bu sistemle pasif gelir elde eden yüzlerce belki de binlerce kişi var. Hatta internetten para kazanma hayali olup çoğu kişinin uyguladığı yöntemlerden biride blog yazmaktır.

Blogcular neden başarısız oluyor?

Yanlış sektör, yanlış kategori seçimi sizi kazanca değil hüsrana götürür. Çoğu kişi ilgi odağı olduğu kategoriye yönlenmiyor. Mesela finans, en çok para kazandıran blog konularından biridir. Sırf para kazandırdığı için hiç bilgisi olmayan kişiler bu yönde blog açıp para kazanamıyorlar.

Çünkü zamanla ilgisi olmadığı bir konu hakkında yazı yazmaktan sıkılıyor. Bloguyla yeterince ilgilenmiyor ve yazacak konu bulamıyor. Hal böyle olunca ilgisizlik ve sabırsızlıktan dolayı çöküş gerçekleşiyor.

Bu sebeple her ne olursa olsun öncelikle ilgi duyduğunuz sektörlere yönelin. Pazar araştırmasını iyi bir şekilde yapın. Mesela bayanlar bebek ve annelik ile ilgili bir blog açıp para kazanabiliyorlar.

Neden mi? Hem bayanların google adsense reklamlarına tıklama oranları yüksek hem de bayanlar bu tarz konuları daha çok merak ettiği için ziyaretçi sayısı da hat safhada olabiliyor.

Gerçek şu ki yukarıda bahsettiğim hususlardan dolayı blogcuların % 95’i başarısız oluyor.

Blog kurmadan önce nelere dikkat edilmeli?

En önemlisi kesinlikle ve kesinlikle gireceğiniz sektörü belirleyin. Finans mı? Sağlık mı? Gezi mi? vb.

Sektör belirledikten sonra bu sektörle alakalı anahtar kelime analizi yapın. Mesela internetten para kazanma kelimesinin aylık aranma hacmi 33.000 civarı olarak geçiyor. Bu gayet güzel bir sonuç.

# İlgili yazı: Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır? | Anahtar Kelime Bulma Rehberi!

Bir anahtar kelime bulduktan sonra bunu zorluk derecesine ve sıralama listesine göz atın. Yıllanmış otoriter sitelerle yarış içerisine girmeye kalkışmayın. Atıyorum kredi kelimesinde google’da 1. sıraya gelmek çok maliyetli ve zor bir işlemdir.

İmkanınız varsa yıllanmış domain satın alın. Yoksa sıfırdan domain alabilirsiniz.

Genel itibariyle bir blog oluştururken ve anahtar kelime araştırması yapılırken aşağıdaki hususlara dikkat edin;

  • Anahtar kelime için aylık aramaların minimum sınırı 5.000 olmalıdır,
  • Anahtar kelimelerin anahtar kelime zorluğu 0,4’ten az olmalıdır,
  • İlk sayfanın arama motoru sonuçlarında DA’nın 50’den küçük bir web sitesi olmalıdır,
  • İlk 5 arama motoru sonucu son altı ay içinde biraz değişmiş olmalıdır.

Diğer blogcularla iyi ilişkiler kurmaya çalışın

Blogunuza makale ve yazı eklemek oldukça iyidir fakat sizin blogunuzun konusuyla alakalı diğer bloglarla iletişim kurmak önemlidir. DA değeri yüksek bloglardan bağlantı almak siteniz için çok faydalı olacaktır. Backlink’inizin SEO değeri, web sitesinin alan adı otoritesine dayanmaktadır.

Blogunuzdan pasif gelir elde edin

Yeni oluşturduğunuz blog 3 ay içerisinde size gelir sağlamak. Daha çok google gibi arama motorları blogunuzu tanımlamaya çalışır. Blogunuza özgün makaleler yazmak bu kapsamda oldukça önemlidir. 6 ayın sonunda blogunuzun organik hitinin git gide arttığını gözlemleyeceksiniz.

# İlgili yazı: Blogdan Nasıl Para Kazanılır? Blog Yazarak Para Kazanmak

Yüzünüzde bir tebessüm oluşacak bu hite bağlı kazancınızda artış gösterecektir. Burada önemli olan sabırla planlı programlı çalışmaktır.

blog yazarak pasif gelir elde etme

blog yazarak pasif gelir elde etme

2. Online kurslar oluşturun

online kurs ile pasif gelir

online kurs ile pasif gelir

Son 5 yılda eğitim muazzam derecede dijitalleşti. İnsanlarda artık dijital çağa yavaş yavaş ayak uydurmaya başlar oldu. Müthiş bir bilgi birikimine sahipseniz online kurslar hazırlayarak para kazanmanız mümkün. İnsanlar mutlaka sizi dinleyecektir.

Kendinize sormanız gereken ilk soru şudur: “Kursumun çözdüğü sorun nedir?”

Udemy gibi platformlarda kurslar yayınlayarak para kazanmanız mümkün. Teachable, Podia, Ruzuku ve diğerleri gibi birçok harika platform daha var.

Online kursunuzu planlama

İlk olarak, ders taslağınızı ve içerik planınızı hazırlamanız gerekir. 10 dakikalık ders videoları hazırlayın. Öncelikle hangi konuda ders anlatımı yapacaksanız onunla ilgili anahtar kelime analizi yapın.

Bu analizi yaptıktan sonra ilk etapta tek video ile insanların nabzını ölçün. İnsanlar kursunuzu satın alıyor mu almıyor mu analiz edin. Eğer olumlu sonuçlarla karşılaşırsanız eğitiminizin devam videolarının serisini oluşturun ve pasif gelir elde etmeye başlayın.

Fiyatınız kitlenizin ihtiyaçlarına ve içerikle ne kadar derinlemesine gideceğinize bağlı olacaktır. Yani derinlemesine bir eğitim sağlayacaksanız ona göre fiyat belirlemelisiniz.

Bir kurs oluşturmak için video çekim ekipmanlarına ihtiyacınız olacaktır. Video kamera, mikrofon ve diğer ekipmanlarınızın olması gerekir. Ayrıca çekim yapacağınız videolarda ortam da çok önemlidir. İyi bir ışık pozisyonu almalı, videolarınız sade ve anlaşılır olmalıdır.

Kısaca insanların dikkatini çekebilecek tarzda online kurs videoları ile pasif gelir elde etmeniz mümkündür.

3. Drop Shipping

dropshipping ile pasif gelir

dropshipping ile pasif gelir

Otomasyon ile birlikte, dropshipping, drop-shipping olarak da bilinir, çevrimiçi bir satıcı olarak geliri pasif olarak oluşturmak için mükemmel bir yoldur.

Hile, lojistikte bu iş biçiminde yatmaktadır: Mallar genellikle toptancıdan perakendeciye gönderilirken, daha sonra müşteriye yollarını buldukları yerde, dropshipping (Alman ayrıca: doğrudan ticaret) bu ara adımdan feragat eder. Bir tüccar olarak toptan ve son kullanıcılar arasındaki bağlantı olmaya devam edersiniz, ancak mal müşterilere doğrudan rotayı alır.

Bir online perakendeci olarak, genellikle showpieces göstermek zorunda değilsiniz, ilgili lojistik ara adımı ön planda tutmak mantıklı olabilir. Bazen daha az nakliye ücreti taşırsınız, böylece müşterilerinize daha cazip fiyatlar sunabilirsiniz.

Paranızı ve zamanınızı asıl gönderi sürecine koymak yerine, karmaşık bir satış hunisiyle iyi hazırlanmış bir çevrimiçi mağazaya odaklanabilirsiniz.

Dropshipping sanatı doğru toptancıyı bulmaktır. Bu, bazı araştırma çalışmalarına ihtiyaç duymaktadır; çünkü, toptancıların doğası gereği, iyi sıralanmış, tüketici dostu bir görünümle parlamak zorunda kalmamakta – bu nihayet perakendecilere bırakılmaktadır. Bu nedenle, öncelikle, potansiyel dropshipping partnerinin yeterli bilgiyi sağladığından ve ikinci olarak güvenilir olduğundan emin olmalısınız.

Birincisi, kişisel olarak elinizde bulundurma ihtimaliniz olan malların en azından tatmin edici kalitede olmasını sağlamak için önemlidir. İkincisi, bu ürünün müşterilerinize komplikasyon olmadan ulaşmasını sağlar. Her şeyden önce, toptancı sizin işlem ile ilgilenirken, posta siparişi şirketi olarak isminizle buradasınız.

Sipariş toplama ve iletme gereksinimlerini ortadan kaldıran otomasyon araçlarıyla, çevrimiçi bir mağaza, pasif olarak para kazanmanızı sağlayacak bir işletme oluşturmanıza yardımcı olabilir. Aslında, Gründer.de’nin arkasındaki Thomas Klußmann kariyerine dijital bir girişimci olarak dropshipping ile başladı.

4. Bir uygulama geliştirin

mobil uygulama ile pasif gelir

mobil uygulama ile pasif gelir

Bugünlerde uygulama geliştirmek bir zamanlar web sitesi yaratma işi neyse o noktaya geldi. Artık herkes bir uygulama geliştiriyor. Herkes. Bu yüzden size doğru uygulamayı geliştirmeniz konusunda yardımcı olacak bir sürü geliştirici mevcut. Fakat bu projeye sadece konsept oluşturma ve geliştirme kısmında değil pazarlama kısmında da zaman ve enerji harcamaya hazır olun.

Günümüzde bir uygulama geliştirip daha sonra milyonlar kazanmayı ummak yetmiyor. Bu artık herkesin yaptığı bir şey olduğu için sadece iyi bir yazılım geliştirmek yetmez; uygulamanızın tanıtımını da yapmanız gerek. Bugünlerde uygulama yaparak para kazanabilirsiniz fakat bu artık eskisinden daha zor bir uğraş, o yüzden beklentilerinizi bu durumu göz önüne alarak ayarlayın.

Bu süreci başlatmak için uygulamanızı iTunes mağazasına taşımanıza olanak sağlayacak bir iTunes Connect hesabı açmanız gerek. Bu tabii iOS cihazlar için, eğer yazılımı Android için de piyasaya sürmek istiyorsanız size bir tane de Google Play hesabı gerekecek.

Yazılımı nereye koyacak olursanız olun her şeyden önce yazılımınızın konsept, görsellik ve fonksiyonellik yönlerine yeterince vakit ayırdığınızdan emin olun. Uygulama, yaratabileceğiniz en iyi uygulama olsun; kullanması kolay olsun, kullanıcısına sunabileceği eğlencenin veya bilginin en fazlasını sunsun.

5. Borsa oynayarak pasif gelir elde edin

borsa ile pasif gelir elde etme

borsa ile pasif gelir elde etme

Aslında borsa oynamak firmalara ortak olmak ve firmalardan belirli oranda hisse almaktır. Birçok kişi bilgisayarları başında ucuzlayan veya pahalılaşan hisselere bakarak devamlı alıp satım yaparlar. Borsadan kendine pasif gelir getiren kişiler paradan, dünyadaki gelişmelerden haberdar olan ve gelişmelere göre gelecekle ilgili fikirleri olan kişilerdir.

6. Stock fotoğrafçılığından pasif gelir elde edin

stock fotograflar ile pasif gelir

stock fotograflar ile pasif gelir

Fotoğraf çekmeyi seviyor, börtü böcek ne varsa kadraja alıyorsanız fotoğraflarınızdan para kazanabilirsiniz. Hem hobi, hem kazanç. En keyifli para kazanma yöntemi de bu olsa gerek.

Çektiğiniz fotoğrafları stok fotoğrafçılığı yapan sitelerde satışa çıkarabilirsiniz. Arşivinizden görücüye çıkarmaya değer fotoğraflarınızı aşağıdaki sitelerden birine yükleyin ve diğer işlerinizle ilgilenmeye devam edin. Siz pazar sabahı kahvaltınızı yaparken bir kısmı satılabilir.

Stok fotoğraf hizmeti vererek ek gelir elde etmenizi sağlayacak sitelerin bir kısmı:

  • ShutterStock,
  • Fotolia,
  • IstockPhoto,
  • DepositPhotos,
  • Alamy,
  • Dreamstime

7. Eşyalarınızı kiraya vererek pasif gelir elde edin

esyalarinizi kiralayin

esyalarinizi kiralayin

Bakın, aslında iş fikirleri ne kadar da fazla alternatif içeriyor değil mi? Eşyalarınızı kiraya vermek ile otomobilinizi x firmaya kiralamak teknik olarak aynı fakat alternatiflerinizi çoğaltmak adına yeni bir başlık açmak istedik.

Evinizdeki eşyaları da kiraya verebilirsiniz. Bu bir profesyonel fotoğraf makinesi olabilir. Stüdyo kaydı için gerekli ekipmanlar olabilir. Elektrikli testere bile olabilir. İnsanların sık sık ihtiyaç duymadığı, bu yüzden satın almadığı eşyaları kiraya vermek hem size hem de kiralayanlara kazançlı gelecektir.

Pasif gelir kaynaklarında sona doğru gelirsek özetle

İster kiralık gelir elde eden deneyimli bir yatırımcı olun ister YouTube kanalınızı büyüten bir genç olun, çevrimiçi para kazanabilir ve pasif gelir elde edebilirsiniz. Bu kolay bir iş değildir. Kolay olsaydı zaten herkes istifa dilekçesini patronlarının üstüne atardı.

Çaba sarf edip doğru bir yol izlerseniz pasif gelir kaynakları elde etmeniz kaçınılmazdır.

Share
Tweet
Email
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Bir cevap yazın

Cevabı iptal et

Yeni İş Fikirleri

  • ticimax yorumlar
    Ticimax Yorumu: Ticimax Satın Almadan Önce Bilmeniz …
  • online şahıs şirketi
    5 Dakikada Online Şahıs Şirketi Kurmak
  • internetten para kazanma yollari
    2021’de İnternetten Para Kazanma (Kazanç Kanıtlı 14+ …
  • yorum yaparak online para kazanma
    Yorum Yaparak İnternetten Para Kazanmak: (Ayda 2700 …

YENİ YAZILARDAN HABERDAR OL

10000+ abonemiz arasına katılarak yeni para kazanma yöntemlerini mail kutunuzda alın!

Abone olduğunuz için teşekkürler

Bir şey yanlış gitti.

İnternetten Para Kazanma Yolları: Eşsiz Yöntemler (2020)

İnternetten Para Kazanma

  • 2020’de İnternetten Para Kazanma (Kazanç Kanıtlı 14+ Yöntem)
  • İnternetten Satış Yapmak (2021)
  • İnstagramdan Para Kazanmak: (Etkili 5 Yöntem)

Blog Açmak

  • Blog Açmak: 5 Dakikada Blog Nasıl Açılır? (2021)
  • Blogdan Nasıl Para Kazanılır? (4 Adımla Günde 500 TL)
  • WordPress Blog Temaları: 12+ SEO Uyumlu WP Blog Teması

Yararlı Linkler

  • Künye
  • İletişim
  • Yasal Uyarı
  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
Copyright © 2023 İnternetten Para Kazanma Yolları: Eşsiz Yöntemler (2020)
WordPress