Son Güncelleme Tarihi:
Blogdan nasıl para kazanılır? Blog yazarak para kazanmak için neler yapılmalıdır? En çok para kazanan bloglar hangileridir? Hangi blog para kazandırır? Tüm bu suallerin hepsine bu yazımızda detaylı bir şekilde yer veriyoruz.
Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız ve bunu nasıl yapacağınıza dair aklınızda bir fikir yoksa kesinlikle yazımızı pür dikkat okumanızı tavsiye ediyoruz.
Neden mi?
Çünkü yıllardır blog ve web siteleri ile uğraşıyoruz. Bu konuda edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübe ile insanlara yol göstermeyi seviyoruz.
Bu işi hem kazanç elde etmek hem de hobi olarak yapıyoruz. İşimizi seviyoruz, önemsiyoruz.
Biz kazanıyor muyuz?
Evet blog yazarak kazanıyoruz. Herkes bu işi yaparak kazanabilir.
Bu işin püf noktalarını, detaylarını size anlatacağız. Tek yapmanız gereken bu adımları uygulayıp sabırla beklemek olacak.
Blogdan nasıl para kazanılır? sorusuna aşağıda sıralanan maddeleri inceleyerek net bir cevap bulabilirsiniz.
İçindekiler
Blogdan nasıl para kazanılır?
Öncelikle şunu belirtelim. Blog yazarak para kazanmak için sabırlı olacaksınız. Sabırlı ve kararlı değilseniz bu işe hiç girmeyin.
Bakın bu konuda çok ciddi bir uyarı veriyoruz. Yarı yolda bırakacaksanız zamanınızı boşa harcamayın.
Çünkü blogdan para kazanmak için zaman gerekir. Google gibi arama motorlarının blogunuzu tanıması, indexlemesi vesaire bunlar zaman gerektiren işlerdir.
Yeni açılan bir blog sitesinin google gözünde büyümesi için özgün ve düzenli makaleler yazılması gerekir.
İşin mantığı şudur. Yüksek fiyatlı, değerli anahtar kelimeler bulunup, bu anahtar kelime ile ilgili blog açılır.
Bu yöntemin adına çoğu webmaster niş site veya niche blog diyor. Blogdan nasıl para kazanılır? sorusunun en net cevabı budur belkide.
# Bkz: Niş Site Nedir? Niche Sektör Nasıl Bulunur? Tüm Ayrıntılarıyla!
Sonra bu anahtar kelimeler ile ilgili özgün ve en az 500+ kelimelik makaleler yazılır.
Her gün en az 1 adet özgün makale bloga eklenmelidir. Bu blogun gidişatı için çok önemlidir.
Her gün mutlaka en az 600+ kelimelik 1 makale girilmesi gerekir. Bunu kendinize vazgeçilmez kural olarak belirleyin.
# Bkz: Blog nasıl yazılır? Blog yazıları nasıl yazılır? Örnek Blog Yazıları
Bu işlemi 6-7 ay boyunca uyguladıktan sonra bana dua edeceksiniz. Çünkü artık sizde google reklamlarından para kazanmaya başlamış olacaksınız.
Google adsense sayesinde sizde tahmini olarak her ay 200 TL kazanırsınız.
# Bkz: Google Adsense nedir? Ne işe yarar? Nasıl para kazanılır?
Sadece adsense üzerinden mi para kazanılıyor? Tabi ki hayır. Blog yazarak para kazanmanın birçok yöntemi var.
Bir blog sitesinin aylık ziyaretçi sayına göre ortalama gelir potansiyeli;
- Günde 500-1.000 kişinin ziyaret ettiği blog sitesi ayda 400-800 TL arası gelir elde edebilir.
- Günde 1.000-3.000 kişinin ziyaret ettiği blog sitesi ayda 1.000-2.000 TL arasında gelir elde edebilir.
- Günde 3.000-10.000 kişinin ziyaret ettiği blog sitesi ayda 1.500-5.000 TL arasında gelir elde edebilir.
- Günde 10.000-100.000 kişinin ziyaret ettiği blog sitesi ayda 5.000-50.000 TL arasında gelir elde edebilir.
Bu rakamlar tahmini olarak yazılmıştır. Oluşturulan sitenin sektörüne göre değişiklik gösterebilir. Mesela finans kategorisinde bir site ile eğitim kategorisindeki bir sitenin kazancı aynı değildir.
Sadece google reklamlarından değil birçok alternatif yöntemle para kazanabilirsiniz. Şimdi bu yöntemler nelerdir onlara bakalım.
1. Google Adsense

Blog yazarak para kazananların %80’i google adsenseyi kullanıyor. Google adsense hesabı açarak bu hesaptan aldığınız kodu blogunuza yerleştirirsiniz.
Yerleştirdiğiniz kod sayesinde sitenizde google tarafından sunulan reklamlar gösterilmeye başlar. Blogdan nasıl para kazanılır? sualine en güzel cevap Google Adsense’dir.
Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar bu reklamlara tıkladığında veya gördüğünde sizin hesabınıza para depolanır.
Google adsense bünyesinde 200 TL ödeme eşiği bulunur. Ziyaretçilerin tıkladığı reklamlardan gelen para 200 TL’ye ulaştığında belirttiğiniz hesaba bu para yatar.
# Bkz: Google Adsense nedir? Ne işe yarar? Nasıl para kazanılır?
Her ay, devlette çalışıyormuşsunuz gibi paranız düzenli olarak belirttiğiniz bankanın hesabına yatırılır.
Bu asla şaşmaz, aksamaz. Aynı memur gibi maaşınız hiç aksamaz diyebiliriz.

Son ödemesi 5.907 TL olan hesabın bakiyesinde 11.939 TL para bulunuyor.

Buda farklı bir siteye ait kazanç örneğidir. 1 gün içerisinde 154 TL kazanç elde edilmiş. Bu miktarı aya vurduğunuzda 4.620 TL yapmaktadır.
Her ay kazançları değişiklik gösterebilir. Fakat asgari ücretin üstünde bir kazanç oldukça başarılıdır.
Blogdan nasıl para kazanılır? sorusuna en güzel yanıtlardan bir tanesidir.
Bu yöntemle para kazanmak için iyi bir anahtar kelime analizi yapmanız gerekir. Yabancılar bunun için seo araçları kullanır.
Semrush, Ahrefs gibi araçlar sayesinde rakip siteler, anahtar kelime aranma hacimleri herşey analiz edilebilir.
Anahtar kelime TBM oranı, aranma hacmi bu araçlar sayesinde belirlenebilir. Bu araçlar ücretlidir fakat Google Trends ve Google Ads sayesinde ücretsiz bir şekilde anahtar kelime analizi yapılabiliyor.
# İlgili yazı: Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır? | Anahtar Kelime Bulma Rehberi!
Mesela TBM oranı 5,89 TL, aranma hacmi aylık 50.000 olan bir kelime hakkında makale yazıp üst sıralarda yer almak size müthiş bir potansiyel gelir sağlayacaktır.
2. Tanıtım Yazısı
Blog yazarak para kazanmanın diğer bir yolu tanıtım yazısıdır. Tanıtım yazısı dediğimiz olayı gerçekleştirebilmeniz için blogunuzun belirli bir ziyaretçi sayısına ve otoriteye ulaşması gerekir.
Buda yaklaşık 6-7 aylık bir süreçtir. Bu kesin bir zaman dilimi değildir ama 6-7 ay boyunca her gün 600+ kelimelik bir makale girerseniz tanıtım yazısından para kazanmanız kaçınılmaz olacaktır.
Ziyaretçi sayınız ve blogunuzun otoritesi ne kadar yüksek olursa tanıtım yazısı fiyatınızda o kadar artacaktır. Blogdan nasıl para kazanılır? sorusuna en güzel cevaplardan biride bu sistemdir.
Tanıtım yazısı demek sitenizde başka firmaların veya sitelerin yazılarını paylaşıp dofollow link çıkışı yapmak demektir.
Bunun için webmaster forumlarında konu açarak sitenizin ziyaretçi sayısını, otoritesini ve benzeri bilgilerini içeren bir döküman hazırlayıp istediğiniz fiyatı belirtirsiniz.
Müşteri eğer şartları kabul ederse size ödemeyi yapıp yazıyı teslim eder. Sizde yazıyı sitenizde paylaşırsınız.
Örneğin;
Site Yaşı: 1 Yıl
DA: 18
PA: 32
İçerik: %100 Özgün
Ücret: 40 TL
Yukarıda verdiğim örnek webmaster sitesi olan r10 ‘da açılmış bir konuya ait.
Konuyu açan arkadaş blogunun özelliklerini yazıp tanıtım yazısı karşılığında 40 TL ücret istediğini belirtiyor.
Sizde bu şekilde konular açarak tanıtım yazısından para kazanabilirsiniz.
3. Content Marketing
Content Marketing, yani içerik pazarlama yöntemiyle blogdan para kazanmak mümkün. Hatta tek bir ürün pazarlamayla bile yüzlerce lira kazanmanız mümkün.
Content Marketing yöntemi ile para kazanmak için blogunuzun ciddi bir trafiğe ve trafiği oluşturan ziyaretçilerinizinde sadık, sözünüzün geçtiği bir takipçi kitlesinden oluşması gerekmektedir.
Bir nevi fenomenlik noktasında olmanız gerekir. Blogdan nasıl para kazanılır? sorusuna en güzel cevaplardan biride bu sistemdir.
Markalar hedeflediği kitlelere bu fenomen niteliğinde bloglar aracılığıyla ulaşır. İçerik pazarlama sadece yazıdan oluşmayabilir, bazen video, bazense resimlerden oluşabilir.
Peki içerik pazarlama ile blogdan ne kadar para kazanılır? Şu kadarını söylemeliyiz ki; tanıdığımız bir makyaj blogunun tek bir ürün tanıtım videosundan 500 TL kazandığını biliyoruz.
4. Diğer yöntemler
Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlere nazaran bu yöntemlerin daha az para kazandırma potansiyeline sahip oldukları için diğer yöntemler altında paylaşmayı tercih ettik.
Reklam Alanı Kiralamak: Blogunuzda belirlediğiniz alanları belirli bir ücret karşılığında kiralama ile blogdan para kazanmak mümkün.
Link Satışı: Blogunuzdan referans linki (backlink) almak isteyen kişilerin linklerini sitenizin en altında yada yan panelinde yayımlayarak blogdan gelir elde etmek mümkün. Blogdan nasıl para kazanılır? sorusuna en güzel cevaplardan biride bu sistemdir.
# Bkz: Hangi Blog Para Kazandırır? En Çok Para Kazanan Bloglar Hangileridir?
Çekiliş Hediye: Burada direkt bir para kazanma söz konusu değil ama, sizin sektörünüzü ilgilendiren bir çok firma sizin blogunuz aracılığıyla reklam amaçlı hediyeler dağıtabilir. Siz blogunuz okuyucuları arasında bir çekiliş yaparsınız ve firma sizin belirlediğiniz isimlere hediyeleri gönderir.
Blogun Kendisini Satmak: Belirli bir süre bu işi yapabilir, her ay düzenli bir gelir sağlayabilir ve aynı zamanda bu işi bırakırken de blogunuzu satabilirsiniz. Blogdan nasıl para kazanılır? sorusuna en güzel cevaplardan biride bu sistemdir.
Blogdan nasıl para kazanılır? sorusuna samimi ve net bir şekilde cevap vermeye çalıştık. Sizde yukarıdaki yöntemleri uygulayarak blogunuzdan para kazanabilirsiniz.
Konuyla ilgili herhangi bir soru ve öneriniz olduğunda yorum alanından belirtmekten çekinmeyin.
melih
Şuanda bir blog sitesi sahibiyim ancak
günde 200 görüntülenme alıyorum ama gelirim bin başı gelir 0.10 kurus gözüküyor yardımcı olurmusunuz
parakazanma
Normal şartlarda Türkçe siteler için adsense gelirleri düşük ama 1000 görüntüleme için 0.10 çok düşük . Normal şartlarda TBM nin 0,10 olduğunu varsayarsak %2 tıklama oranı yakalasanız 1000 görüntülemeye 20 tıklama alırsınız bu da 1000 görüntüleme için 2 TL gibi bir gelir yapar . En götü ihtimal 1000 görüntüleme için 1 tl almanız lazım diye düşünüyorum. Reklam yerleşiminizde çeşitli denemeler yapın reklam birimlerinizi değiştirin tıklama oranınız artacaktır muhtemelen. Eğer problem çözülmezse iletisim at internettenparakazanmatik.com dan benimle iletişime geçebilirsiniz.
Ali
Ne zamandır bu sayfanız mevcut? Ve kendi istatiklerinizi vermeniz mümkün mü.
parakazanma
Bu websitemizi yayına olalı çok olmadı ama farklı sektörlerde birçok websitemiz var. İstatistiklerimizi burda şuan için paylaşmıyoruz. Ancak iletisim at internnettenparakazanmatik.com mail adresine istatistiklere neden ihtiyaç duyduğunuzu yazarsanız size farklı sektörlerdeki sitelerimizden bazılarının istatistiklerini gönderebiliriz.
Sibel
Bana daha net fikir verebilir misiniz, ne yapmam konusunda?
parakazanma
iletisim @ internnettenparakazanmatik.com mail adresine kurmak istediğiniz blogla ilgili bilgi gönderirseniz size fikir verebiliriz.
Gizemli kadin
Yazarlarvesen yazarak blogumuzu görebilirsiniz
Yazar
Merhaba.
Benim blog sitem var. Daha önceden kazanç kısmım aktifti,adsense hesabım bağlıydı.Ayarlarını yapmam epey zaman almıştı, tekrar bozulmasın diye uzun süredir bakmıyordum. Bugün ne var ne yok diye bir bakayım dedim,kazanç kısmımda “adsense hesabınızdan çıkış yapıp tekrar giriş yapmalısınız” vb. bir uyarı yer alıyordu. Adsense hesabımdan çıkış yapınca tekrar giriş yapamadım. https://hizliresim.com/eZM0jU şuan bu görselde olan uyarı yer alıyor adsense hesabımı bağlayamıyorum. Nasıl düzeltebilirim ,yardımcı olurmusunuz ?
parakazanma
Merhaba websitenizde adsense ilkeleri ile ilgili bir ihlal olmuş olabilir. Sitenizdeki içerikler özgün mü? Bunun dışında farklı adsese kural ihlali de olabilir. şurdaki https://support.google.com/adsense/answer/23921?hl=tr adsense ilkelerine bakmanızda fayda var
Yazar
Evet,içerikler özgün,kendim yazıyorum. Site ilk başta nasıl ise şuanda da aynı o yüzden nasıl bir ihlal durumu var tam anlayamadım. Site linkimi mail olarak size gönderdim rica etsem bakabilir misiniz? Bu soruna neyin sebep olduğunu gösteren bir Google uygulaması var mı? (Blog linkimi yazınca, nerede kural ihlali yaptığımı veya ne sorun olduğunu tarayıp gösteren bir uygulama veya websitesi vb.)
Muhammed
oncelikle merhabalar.
bende 1 ay önce bir blog actim ve yaklasik 35 yazım var. Blogumun konusu para kazanmak ve is fikirleri. Ayrıca forex ile ilgili 2-3 yazımda mevcut. Eğer yazılarıma google adsense reklamlarını yerlestirmem durumunda tiklanma basina ne kadarlik bir ücret alirim.
parakazanma
Merhaba yazdığınız konular tıklama başına yüksek gelir getiren konular. Ancak net bir TBM söylemek zor kullanıcıların sitenizde kalma sürelerine ve birçok farklı değişkene göre TBM değerleri değişir ama yadığınız konulara göre ortalama TBM 05-1 lira arası olur diye tahmin ediyorum
Sibel
Merhaba yaklaşık bir hafta önce bir blog açtım. WordPress ten daha sonra para ödeyerek. org uzantılı olan premiuma geçtim, fakat İnternet sayfamın uzantısı hala WordPress olarak gözüküyor bunu nasıl değiştireceğiz?
parakazanma
Merhaba websiteniz için alan adı satın almışsınız galiba bunun yanında websiteniz için hosting almanız gerekiyor . Aldığınız hostingte wordpress kurup alan adınızın name server’larını hosting firmanızın size verdiği nameserverlar la değiştirmeniz gerekiyor. Daha sonra siteniz kendi alan adınızın üzerinde çalışacaktır.
Ali Hamdi Savaş
Şiirlerimi yayınlayacağım bir blog oluşturmak istiyorum.
Kitap yayınlamaktan daha cazip geliyor.
Ama aynı zamanda para kazanmak da istiyorum.
Nerden başlamalıyım, ne yapmalıyım?…
parakazanma
Yalnızca kendi şiirlerinizi yayınlayacağınız bir blog hazırlamak istiyorsanız eğer çok popüler bir yazar değilseniz pek de para kazananabileceğinizi söyleyemem. Websitenize gelen ziyaretçi sayısıyla kazanacağınız para orantılıdır. Ancak edebiyatla ilgili farklı yazılar yarak bloğunuzun ziyaretçi sayısını arttırabilirsiniz. Blog kurmaya başlamak için bir alan adı bulup önce onu almanız sonrada websitenizin dosyalarının barınacağı bir hoting hizmeti almanız (blogger altyapısı ücretsiz hosting sunuyor). En sonunda siteniz için uygun bir tema belirleyip almanız gerekiyor ( Ücretli veya ücretsiz tema seçenekleri mevcut)
Sevgi
Merhaba bloğumu bugün açtım biyolojiyle ilgili bir blog. Googleads reklamlarını alabilmek için bir süre geçmesi ve bloğun büyümesi gerekiyor değil mi? Bir de ücretsiz olarak tek seçenek googleads mi?
parakazanma
Google adsense reklamlarını sitenizde yayınlayabilmek için herhangi bir süre kısıtlaması yok ancak adsense hesabınıza sitenizi eklediğinizde siteniz adsense ilkeleri açısından incelenecek uygunsa kabul alırsınız. Ama Adsense bu günlerde kolay onay vermiyor sitenizin içerik açısından gerçekten iyi olması gerekiyor. Siteniz yeterli içerik sayısına ulaştığında başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederim. Google adsense alternatifleri var ancak özellikle TÜrkiye’de adsense ye yakın gelir elde edebileceğiniz reklam network’ü yok diyebilirim. google da adsense alternatifi diye aratırsanız ilgili firmalara ulaşabilirsiniz.
Mehdi
Merhaba.. 6 ay önce çıkan yeni kanunla örneğin bir youtuber her ay aldığı paranın belli bir kısmını vergi olarak verecek dendi. Ayrıca bunu yapması için şahıs şirketi açmak VS gibi bir sürü işlem yapması zorunlu kılındı.. Aceba bu vergilendirme durumu blog site içinde geçerli mi, yani şirket VS açmak gibi?
parakazanma
Evet diğer dijital faaliyetler içinde bu geçerli ancak önemli denebilecek bir gelir getirmesi gerekiyor. Ancak söylediğim gibi bu gelirinizin miktarına bağlı ufak meblağlar için şirket kurmanıza gerek yok.
ilyas
merhabalar yorumlardaki para kazanamama durumlarından dolayı açmak istediğim blogu şuan için durdurma kararı aldım. otomobil tanıtımı ile ilgili bir blog açmak istiyorum. dediğiniz gibi ilerlersem kazancım yüksek olur mu
parakazanma
Otomobil alanında çok iyi kazanan bloglar mevcut tabi sizin bloğunuzdan ne kadar kazanacağınızın sizin yazmayı düşündüğünüz alanda ne kadar bilgili olduğunuza ve bloğunuzu seo açısından ne kadar iyi optimize ettiğinize bağlı. Söylediğiniz gibi başarılı örneklerden çok daha fazla başarısız girişimler olması çok normal bu her alanda böyledir.
Tunahan
Merhabalar öncelikle, sosyoloji bölümünde okumaktayım. Toplumla alakalı bloglar yazmak istiyorum ama blog nasıl açılır ya da nasıl yapılır hiç bir fikrim yok. Şimdiden teşekkür ederim
parakazanma
Blog açmak için farklı yollar var blogger benzeri platformlarda tamamen ücretsiz bloğunuzu açabilirsiniz. Ancak daha profosyonel seviyede bir blog açmak istiyorsanız ihtiyacınız olanlar premium bir wordpress teması , alan adı , hosting hizmeti . Premium wordpress temaları ücretlidir 100-500 Tl arası fiyatları değişir. Ücretsiz temaları da kullanabilirsiniz. Alan adı için-70-100 Tl yıllık ücret ödemeniz gerekir. Hosting hizmeti içinde yıllık 100-300 Tl gibi rakamlar ödersiniz. Bloger gibi platformlarda hosting ücreti ödemeniz gerkmez.
Meltem
Bende pastacilik uzerine pasta ve yemek tarif leri uzerine blog sayfasi acmak istiyorum nasil bir yol izlemeliyim
parakazanma
Yukarıda özetledim aslında önce yazı yazacağınız makalelerle ilgili anahtar kelime araştırması yapmanızı tavsiye ederim (bunun için Ahrefs, semrush, ubbersuggest gibi araçları kullanabilirsiniz.). Sonra sırasıyla
1. Boğunuz için kullanacağınız alan adını belirleyip satın alın
2. Hosting Hizmeti satın almanız gerekiyor ( Blogger alt yapısı kullanırsanız buna gerek yok) Ancak bu işten cidden para kazanmak istiyorsanız wordpress altyapısı kullanmanızı tavsiye ediyorum.
3. Sitenize uygun premium bir wordpress veya blogger teması alabilirsiniz. Dilersenniz ücretsiz tema seçenekleri de mevcut
Bunları hazırladığınızda sitenizi kurmanız için herşey hazır demektir.
3. Siteniz için uygun bir premium tema satın almanız gerekiyor.
hatice
Merhaba wordpress de bir domain alıp blog kursam para kazanma kısmını nasıl aktifleştiririm ya da böyle bir şey var mı? Sadece blog yazdığım için para kazanmam mümkün mü? Yoksa yalnızca adsense vb kısımdan mı kazanırım?
parakazanma
WordPress te bir blog kurduğunuzda google reklamları yayınlayabilmek için bir adsense hesabı açmanız gerekiyor. Adsense hesabınızı açtıktan sonra sitenizi adsense hesabınıza ekleyebilirsiniz. Bundan sonra google sitenizi incelemeye alıcak siteniz adsense gerekliliklerini taşıyorsa siteniz için adsense onayı alabilirsiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra siteniz google adsense den para kazanmaya başlayacaktır.
babydan
blog nası açabiliriz?
parakazanma
Yukarıda başka arkadaşların benzer sorularına cevap verdim onları kontrol edebilirsiniz.
YUSUF
Öncelikle merhaba.. Dizi ve Film eleştirilerimi yazacağım bir blog açmak istiyorum.. Blogger üzerinden açtığımda da bana reklam getirisi olur mu? Yoksa hosting ve alan adı alıp öyle mi başlamalıyım ? Aralarında gelir yönünden bir fark var mı?
parakazanma
Alan adı ve hosting almadan blogger üstünden açtığınız siteden de reklam geliri elde edebilirsiniz. Reklam geliriniz sitenizi ziyaret edecek kullanıcı sayısına göre değişir. Blogger üzerinde sizin söylediğiniz gibi alan adı ve hosting olmadan iyi gelir elde eden bloglar mevcut. Ancak alan adı almanız bloğunuzun kendi alanında daha rahat otorite olması için önemli bir faktördür diyebilirim.
Hamit
Merhabalar profesyonel olarak kurmak istiyorum websiteyi şiir sanat ve spor dallarindan makale resim şiir yazarlık skeç futbol bu dalllara ait makale vb şeyler yayınlamayı düşünüyoruz ve aynı zamanda para da kazanmayı çok istiyoruz nasıl yapalım nerden başlayalım ayrıntılı bir şekilde açıklayabilir misiniz lütfen
parakazanma
Merhaba Hamit Bey profosyonel olarak bloğunuzdan para kazanmak istiyorsanız yapmanız gerekenleri sıralıyorum. Öncelikle ihtiyacınız olanlar ; Hosting,alan adı, premium bir wordpress teması ve internet bağlantısı.
Yazacağınız konularla ilgili Ahrefs, semrush gibi araçlarda anahtar kelime planınızı hazırlayın. Yani hangi kelimelerde ziyaretçi almak istiyorsanız ona göre yazacağınız alanları belirleyin . Burda dikkat etmeniz gereken noktalar anahtar kelime zorluğu (KD), tıklama başına maliyet (CPC) ve aylık arama hacmi olsun . Size tavsiyem arama hacmine yoğunlaşmadan zorluk derecesi düşük kelimelerden yazmaya başlamanızdır. Çünkü arama hacmi yüksek kelimelerin KD’si yüksektir genelde bu kelimelerde rekabet yüksek olduğu için yeni yayın yapan bir siteyle yükselmeniz zor olacaktır. CPC yani tıklama başına maliyet bloğunuzdan elde edeceğiniz gelir için bir fikir verir bloğunuzun ziyaretçi sayısının yüzde birini CPC ile çarparsanız yaklaşık bir değer bulursunuz.
Hosting için https://internettenparakazanmatik.com/en-iyi-hosting-firmasi/ yazıma bakabilirsiniz.
Alan adı için ise expireddomains.net üzerinde araştırma yapmanız iyi olur daha önce kullanılmış alan adı otoritesi yüksek bir domain bulabilirsiniz. Ancak alan adına karar verdikten sonra archive.org üzerinden alan adının geçmişine bakmanız iyi olur. Bazen spam sitelerde kullanılmış alan adları olabiliyor. Buna ilave olarak alan adının backlink geçmişine bakmanızda gerekli buna majestic veya ahrefs üzerinden bakabilirsiniz. Spam backlinkleri olan bir alan adı sizi başlamadan geride bırakacaktır. Ancak otoriter sitelerden kaiteli backlinkleri olan bir alan adı sizi bir adım öne taşır.
Tema için R10 üzerinde Türkçe wordpress temaları satılıyor bunun dışında mythemeshop temaları da seo ve hız konusunda iyiler diyebilirim.
Hamit
Şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz cevaplardan
Saliha Amine
Blog için web sitesi istiyorlar ne yapılcak
parakazanma
Tam olarak ne sormak istediğinizi anlamadım. blog ve websitesi arasında bir kavram kargaşası yaşıyorsunuz galiba . Blog da bir çeşit websitesidir. sorunuzu daha detaylı yazarsanız cevaplayabilirim.
Fatih
Merhaba yaklaşık 3 ay önce İngilizce bir blog açtım. Farklı platformlarda yazarlık yaptığım için, bloğun yazılarını da kendim yazıyorum. Şu an içerik sayısı az. Google Adsense başvurusu için erken olduğunu düşünüyorum. Sitede daha çok yazmayı sevdiğim sağlık ve lifestyle içerikler paylaşmak istiyorum. Benim size 2 sorum olacak. Birincisi, içeriklerini 1500 2000 gibi yüksek kelime sayısı gerektirdiği doğru mu?? Diğeri ise sistemi bu haliyle düzenli içerik girerek devam ettirmek bana uzun vadede gerçek anlamda para kazandırır mı?
parakazanma
Merhaba Fatih bey birinci sorunuz için şöyle diyebilirim bu sorunun net bir cevabı yok ancak yapılan araştırmalar ilk sayfada yer alan sayfaların daha çok kelime içerdiği yönünde. Ancak kendi yaptığım bir tette 3-5 cümleyle uzun yazılar yazan siteleri geçmiştim. Burda önemli olan nokta google da aram yapan kullanıcıya en faydalı bilgiyi vermeniz. Eğer herhangi bir anahtar kelimeyle arama yapan ziyaretçi sizin sitenize geliyor ve problemine çözüm buluyor sonrasında aramasına devam etmiyorsa google bunu anlıyor ve ziyaretçinin problemini en net şekilde çözen siteyi daha üste taşıyor.
Ancak bu söylediklerim yazı yazdığınız alana göre değişir kaç kelimelik makaleler yazacağınıza karar vermek için plandığınız anahtar kelimeyi google da aratın çıkan sonuçları kontrol edin . Çıkan sonuçların eksikliklerini tespit edin mevcut sonuçlarda eksik kalan noktalarda yazınızda yer vermeye çalışın. Gereksiz cümlelerden uzak durun kullanıcıya aradığını akıcı ve net bir şekilde anlatın kelime sayınız kendiliğinden şekillenecektir.
Bu işi profosyonel olarak yaparsanız tabiki ciddi gelirler elde edebilirsiniz bunun birçok örneği mevcut. Özellikle İngilizce sitelerde elde edeceğiniz reklam geliri daha fazla olacaktır.
Fatih
Çok teşekkür ederim, değerli yorumunuz için. İyi günler.
Volkan
Merhaba
İngilizce blog açmak ile Türkçe blog açmanın farkı nedir parasal olarak? İngilizce blog açıp Türkiye hakkında bilgi vermek istiyorum. Mesela İstanbul hakkında gezilecek yerler yenecek yemeklervs. Konu tıkanır mı sizce bir süre sonra? Birden fazla konu hakkında yazabilir miyiz?ingilizce blog açmanın Başka önemli farkları var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
parakazanma
Merhaba ingilizce bloğunuz Amerika , İngiltere gibi yerlerden trafik alacağı için bu ülkelerden elde edeceğiniz tıklama başına gelir daha fazladır. Yazacağınız konuların trafik potansiyelini tahmin etmek için ahrefs , semrush, veya ubbersuggest gibi araçları kullnabilirsiniz. Bu araçlarla anahtar kelimelerinizi planlayıp ona göre bir yol haritası çizersiniz. Ayrıca rakip sitelerin anahtar kelimelerini ve trafiklerini inceleyip kendi sitenizde yazacağınız konuları belirleyebilirsiniz.
Furkan
Öncelikle iyi günler dilerim. Size danışmak istediğim bir konu vardı. Ben hayata dair kendi görüşlerimi, bazen deneyimlerimi, bazen de sadece yazmak istediklerimi paylaşacağım, kendimce kişisel blog dediğim bir site kurdum. Kurulum kolaylığını ve de belki de hazır temalarını daha çok beğendiğimden olacak ki wordpress yerine wix kullanmayı tercih ettim. Bu süreçte pek fazla düşünmemiştim. Kurmadan öncede de pek araştırma yaptım sayılmaz. Yazılımdan falan anlamadığım için wix in sunduğu paketler bana çok daha cazip gelmişti. Neyse, size danışmak istediğim konu; sitemi wix altyapısı ile kurmam, ileride benim önümü tıkayacak sorunlara sebep olur mu? İlerleyen süreçlerde sitemi taşımam gerekir mi? Bir de tamamen başka bir soru, sitede hem Türkçe hem İngilizce içerik yayınlamanın bir zararı var mıdır? Merakımı giderirseniz sizlere çok müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
parakazanma
Furkan Bey, Wix de blog kurmak için çok tercih edilen bir platform ancak wordprress blog açmak için en çok kullanılan dolayısıyla kullanıcıların birçok kullanışlı eklentiye rahatça ulaşabilecekleri bir platformdur. Blogger gibi platformlardan wordprese geçirdiğimiz sitelerde önemli derecede gelişme oldu diyebilirim . Wix için site taşıma yapmadım bu konuda bir şey diyemeyeceğim. Hem İnglizce hem Türkçe yazılar yayınlarken sayfalarınızda uygun dil etiketlerinin olması gerekir aksi taktirde Türkçe dil etiketi bulunan bir sayfada ingilizce içerik bulunması sitenizi olumsuz etkiler. Eğer yazılarınızın birebir çevirisini yapıyorsanız bunun için cdn tabanlı site çevirme araçları var bunlarda geçerli dil etiketlerini seçip içeriğinizi çevirebiliyorsunuz. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için iletisim at internnetenparakazanmatik.com mail adresine mail atabilirsiniz.
Hippi
İyi günler,
Her hafta düzenli yayınladığım 3 aylık bir blogg sayfam var. Günde 1.500 tıklanma alıyor sizce adsenseyi aktif etmelimiyim yada biraz daha beklemelimiyim ayrıca hafta bir yazı sizce yeterli değil mi? Günlük 1.500 tıklanma ile bir ayda ne kadar alırım. Sayfam kendime özgü bir sayfa herşeyi yazıyorum aklıma gelen.
parakazanma
Günlük 1500 ziyaretçi getiren bir sitenin geliri websitenizin hangi anahtar kelimelerden trafik aldığına göre çok değişir ancak günlük 3 Tl nin altına düşmez diye düşünüyorum . Bunun yanında günlük 1500 ziyaretçi CPC si yüksek bir alanda ise günlük 100 TL kaddar gelirde getirebilir. Dediğim gibi bu tamamen sizin websitenizin hangi anahtar kelimelerden trafik aldığına bağlı.
Hilal
Merhaba. Blogger da açtığım sitemi wordpress’e taşıyabilir miyim? Taşırsam daha önce sayfamı ziyaret eden kullanıcıları kaybeder miyim?
parakazanma
Evet blogger sitenizi wordpresse taşıyabilirsiniz. Gerekli ayarları düzgün yapmanız halinde ziyaretçi kaybı yaşmazsınız. Hatta daha önce bloggerdan wordpess’e geçen sitelerde olumlu yükselişlerde gözlemledim.
Ayşe
Merhabalar, ücretsiz blog ile başlamak istiyorum. Daha sonrasında aynı blogla Google Addense’ye geçiş yapabilir miyim ? Bir ara artık ücretsiz blog yok diye görmüştüm ? Ve bir siteye sahip birisinden sürekli ödeme oluyor her farklı ekstra adım icin ücret şart mı ?
parakazanma
bloğunuzu blogger gibi platformlar üzerinden ücretsiz olarak da kurabilirsiniz. Ücretsiz kurduğunuz bloğunuzlada adsense başvurusu yapabilirsiniz . Son sorduğunuz soruyu tam olarak anlamadım daha detaylı yazarsanız açıklamaya çalışırım.
nedim
Merhaba. Yazınızı heyecanla okudum. Eğitim üzerine içerik üretmek istiyorum. Çocuk ve ergen psikolojisi, sınavlar …vb. bu konularda tıklanma sayısı nasıl olur sizce. bu konu üzerinden para kazanmak mümkün olur mu?
parakazanma
Merhaba Nedim bey söylediğiniz konular çok popüler konular bu konularda yazacağınız kaliteli yazılar elbette ziyaretçi alacaktır. Yazacağınız makale saysı makalelerinizin kalitesi gibi konularda bilgi sahibi olmadan günlük ne kadar tıklanma alacağınızı tahmin etmek çok zor . Bunun için bir anahtar kelime araştırması ve planlaması yapmanız anahtar kelimelerinize uygun makale başlıklarınızı belirlemeniz gerekli. Hedeflediğiniz anahtar kelimeleri belirledikten sonra ortalama ne kadar trafik alabileceğinizi tahmin etmek kolay olacaktır
Yusuf
Blog açarak para kazanmak istiyorum. Mümkünse bana yardımcı olabilir misiniz?
parakazanma
Nasıl bir yardıma ihtiyacınız var? websitemizin iletişim sayfasındaki mailden benimle iletişime geçebilirsiniz. Yardımcı olabileceğimiz bir konu varsa yardımcı oluruz.
Berfin
Ücretsiz olarak WordPress hesabı kullanırsak da para kazanabilir miyiz? Aynı zamanda daha çok okunmak için en önemli yapılması gereken şey nedir?
parakazanma
WordPress’ veya blogger ı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz . Kaliteli içeriklerle gelir elde edebilirsiniz. Ancak markalaşıp daha iyi gelir elde etmeniz için kendinize ait bir alan adı ve hosting olması önemli. Çok ziyaretçi çekebilmek için yazacağınız alanda en kaliteli içerikleri ürettiğinizden emin olmanız gerekir. Bunun için ilgili alanda google araması yapın ilk 3 sırada çıkan içeriklerden daha kaliteli bir içerik üretirseniz muhtemelen daha çok ziyaretçi kazanacaksınız demektir.