Son Güncelleme Tarihi:
Blog nasıl yazılır? Başarılı olmak için blog yazısını nasıl yazmalıyız? Evet blog açıp nasıl yazı yazacağını, nelere dikkat edeceğini bilmeyenler için güzel bir rehber derledim.
Ben blog yazısı yazarken nelere dikkat ediyorsam hepsine harfiyen bu içerikte yer veriyorum.
Blog nasıl yazılır? sualine ayrıntılı bir şekilde cevap veriyorum.
Nasıl mı cevap vereceğim? 2005 yılından bu yana kendimi geliştirmek adına arama motoru optimizasyonu ve benzeri webmaster alanlarında araştırmalar yapıyorum.
Bu sitede yazacağım ve yazdığım birçok benzeri yazıyı insanlar farklı mecralarda taktik niteliğinde satışa çıkartıyor.
O sebeple blog yazıları nasıl yazılır? gibi sorulara cevap bulma peşindeyseniz arkanıza yaslanın ve yazıyı okumaya devam edin.
Bakın şunu tüm samimiyetimle ifade ediyorum. Blog sitesi açıp para kazanma peşindeyseniz kesinlikle blog yazısı nasıl yazılır öğrenin.
Bunu mutlaka bilin. Çünkü bir sitenin göz bebeği içerikleridir. İçerik ne kadar kaliteliyse o kadar çok beğeni alırsınız.
Sırf yazmak için yazmayın. Özen gösterin, düşünün, emek verin ve mutlaka yazın.
Blog nasıl yazılır?

# Öncelikle hangi dilde yazıyorsanız yazın imla hatası yapmamaya, akıcı bir yazı yazmaya özen gösterin. Türkçe blog yazıyorsanız Türkçe’yi düzgün kullanın.
# Harekete geçirici ya da eylem çağrısı şeklinde başlıklar kullanmaktan çekinmeyin. Mesela bizimle iletişime geçin harekete geçirici bir başlıktır. Bunu yazdığınız blog yazılarının başlıklarında da kullanabilirsiniz. Örneğin; ”blog nasıl yazılır? hemen öğrenin”
# Blog yazısı yazmadan önce konu araştırmanızı iyi yapın. Ziyaretçilerinize gerçekten faydalı olabilecek yazılara yer verin. Eğer bu şekilde yazılar yazmazsanız büyümeyi, çok daha fazla kitlelere hitap etmeyi unutun.
# Blog yazınızın başlığını iyi seçin. Etkileyici, dikkat çekici bir başlık oluşturun. Mesela ”blog nasıl yazılır? Blog yazısı yazmanın en etkili 10 yolu” gibi bir başlık dikkat çekebilir.
# En önemlisi blog yazısı yazacağınız konunun insanlar tarafından aranıp aranmadığını google gibi arama motorlarından analiz edin.
Bugün yaptıklarım tarzı bir blog yazısı yazmak size fayda sağlamaz ama internetten para kazanmak için en etkili yöntemler tarzında bir blog yazısı size para kazandırabilir.
Sitenize ziyaretçi çekmek istiyorsanız mutlaka buna önem verin. Kelime analizi yapın.
Şöyle durun ve bir düşünün insanlar google’da ne aratır? Blogunuzun sağlık kategorisinde olduğunu düşünürsek muhtemelen insanların aratacağı şeyler bellidir.
Migren tedavisi, diş ağrısı ve benzeri konularda arama yaparlar. Sizde bunlar hakkında blog yazısı yazabilirsiniz.
# Anahtar kelime ve konu araştırmasına daha detaylı bir şekilde Web sitesi nasıl para kazandırır? adlı yazımda yer verdim. Resimli bir şekilde nasıl anahtar kelime analizi yapacağınızı anlattım.
Blog yazıları nasıl yazılır?

Blog yazıları nasıl yazılır? Blog yazılarında nelere yer vermelisiniz? Nasıl daha etkili bir blog yazısı oluşturabilirim? gibi sorularınızı madde madde cevaplıyorum.
Şunu belirtmeliyim. Blog yazınızın kaliteli olması arama motorları için önemlidir. Çünkü hemen çıkma oranı denen bir analiz aracı vardır.
Yani bir ziyaretçinin sitenizde geçirdiği süre çok önemlidir. Ziyaretçi sitenize girdiği gibi sitenizden çıkıyorsa bu siteniz için olumsuz yönde etki eder.
Google gibi arama motorları böyle bir sitenin verimsiz olduğunu algılayıp o siteye sıralama düşürebilir.
Bu sebeple blog yazınızın kalitesi çok önemlidir. Ziyaretçinin blogunuzda herhangi bir yazıyı okumaya başladığı anda kapatmaması için güzel bir giriş ve akıcı bir yazı yazmanız oldukça mühimdir.
İyi bir blog yazısı için aşağıda sıraladıklarımı mutlaka dikkate alın.
- Kesinlikle anahtar kelime araştırması yapın.
- Anahtar kelime araştırması yaptıktan sonra, konu başlığının etkileyici, harekete geçirici bir şekilde olmasına özen gösterin.
- İmla hatalarından kaçınıp düzgün bir Türkçe kullanın.
- Yazı içerisinde başlıklar kullanın. h1, h2, h3, h4 türü başlıklar kullanmak arama motorlarının da önemsediği bir gerçektir.
- Her başlığın altına bir resim eklemeye çalışın. Resimler dikkat çekicidir ve konuyu zengin kılar.
- Anlatımınız kişiye yönelik olabilir. Çünkü sitenizdeki yazıyı tek kişi okuyacaktır. Bundan dolayı çoğul ifadeler yerine tekil ifadeler kullanın.
- Listeleme şeklinde anlatım tarzları çok okunuyor. Bu şekilde bir anlatım tarzı yapabilirsiniz. Mesela en çok izlenen 50 film gibi bir başlık seçip 50’den geriye doğru blog yazısı yazabilirsiniz. 50’den geriye doğru liste yapmak insanların 1. sırayı merak etmesini sağlayıp hemen çıkma oranını düşürecektir. Yani ziyaretçinin sitede vakit geçirmesini sağlayacaktır.
- WordPress kullanıyorsanız Yoast Seo eklentisini kullanın. Bu eklenti yazı editörünün hemen altında yer alır ve yazınızda bulunan hataları size gösterir.
Örnek blog yazıları
Aşağıda blog nasıl yazılır? sorusuna cevap olabilecek, kendi yazmış olduğum yazıları paylaşıyorum. Bu yazıları inceleyerek nelere dikkat ettiğime göz gezdirebilirsiniz.